مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران از توزیع ۱۰۰ هزار تن انواع برنج وارداتی و ۶۰ هزار تن شکر در کشور با هدف حفظ آرامش بازار و ثبات قیمتها خبر داد.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به درجه بالای حرارت و میزان تبخیر در خوزستان، کشت برنج در این استان، نیازمند حدود ۲۲ تا ۲۸ هزار متر مکعب آب در هر هکتار است که این رقم، بیش از ۳ تا ۵ برابر استانهای شمالی کشور است.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی عامل اصلی افزایش قیمت برنج ایرانی را در یک ماه گذشته احتکار و دلال بازی دانست و گفت: قیمت برنج ایرانی هفته جاری کاهش می یابد.
مدیرعامل مرکز تجارت بین الملل و پایانه صادراتی آمل با بیان اینکه التهاب بازار برنج به زودی فروکش می کند، اعلام کرد: به مردم توصیه می شود برنج کهنه انبارها را نخرند زیرا برنج سال جدید با قیمت های مناسب تری به بازار می آید.
قیمت برنج طی سال جاری نوسانات زیادی را تجربه کرده است، به طوریکه قیمت هرکیلو برنج ایرانی در بازار تا ۹۶ هزار تومان و قیمت برنج پاکستانی نیز به ۳۲ هزار تومان رسیده است. اگرچه مدتی است که وزارت جهاد کشاورزی، قیمت مصوب برنج را اعلام کرده و این محصول در فهرست اقلام مشمول قیمتگذاری دستوری قرار گرفته است، اما بازار برنج همچنان با التهاب روبهرو است.
آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که قیمت انواع برنج، شکر و گوشت در دی ماه امسال بین حدود ۱۷ تا ۸۱.۸ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش قیمت مربوط به شکر و دو نوع برنج ایرانی بوده است.
واردات برنج با افزایش ۳۷ درصدی در سال جاری همراه بوده ولی ظاهرا در زمان مناسب به اندازه کافی انجام نشده است و اکنون اعمال ممنوعیت چهار ماهه و عدم واردات، از عوامل موثر بر افزایش قیمت برنج عنوان میشود؛ در شرایطی که پیش از آن نسبت به تبعات گرانی ناشی از این ممنوعیت به وزارت صمت هشدار داده شده بود ولی توجهی نشد.
برنج خریداری شده به قیمت ۴۰ هزار تومان از کشاورز با سود ۱۰۰ درصدی به قیمت ۸۰ هزار تومان به مردم فروخته می شود؛ فهرست سودهای میلیونی دلالان در بخش کشاورزی مانند آبزیان، دام زنده و... شوکه تان می کند
یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با استناد به تولید ۲ میلیون تن برنج ایرانی و واردات حدود ۸۰۰ هزار تن از خارج، گرانی مجدد برنج در این مقطع زمانی را غیر منطقی خواند نتیجه نبود نظارت بر بازار دانست.
مشاهدات میدانی حاکی از افزایش مجدد قیمت برنج است. افزایشی که نگرانی های بسیاری را در سطح جامعه ایجاد کرده و این سوال برای افراد بسیاری پیش آمده که چرا برنج گران شده است؟
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی از توزیع ۱۵۰ هزار تن برنج خارجی از ابتدای بهمن تاکنون در بازار خبر داد و با رد افزایش ۲۵۰ درصدی قیمت برنج گفت: مقایسه کمترین قیمت برنج در سال گذشته با قیمت مرغوبترین برنج امسال، مقایسه درستی نیست.
بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت هر کیلوگرم برنج طارم با کیفیتهای مختلف از ۶۳ هزار تومان آغاز میشود و بعضا به هر کیلو ۹۲ هزار تومان میرسد. این درحالی است که قیمت هر کیلو برنج هندی به ۳۴ هزار تومان رسیده است.
این روزها تقریبا تمام کالای اساسی روند افزایش قیمت را طی میکنند، اما در میان آنها برنج در حال ثبت رکورد تازهای از قیمت است که می توان با جرات گفت تا امروز سابقه نداشته است. در حال حاضر هر کیلوگرم برنج ایرانی در بازار از ۵۵ تا ۹۸ هزار تومان به فروش میرسد. بنابراین قیمت این کالای اساسی در مرز ۱۰۰هزار تومان قرار گرفته و در برخی از سایتها شاهد قیمتهای ...
بر اساس مشاهدات میدانی از مغازههای سطح شهر تهران قیمت هر کیلو برنج هاشمی۷۰ تا ۷۸ هزار تومان، برنح کشت دوم طارمی محلی فریدونکنار ۸۰ هزار تومان، فجر درجه یک گرگان ۵۶ هزار تومان، دم سیاه صدری گیلان ۸۹ هزار تومان، علی کاظمی گیلان ۷۵ هزارت ومان، هاشمی دودی سنتی گیلان ۸۵ هزارتومان، شیرودی دودی سنتی اعلا ۶۳ هزار تومان و عنبربوی خوزستان ۴۱ هزار تومان است.